Spelregels

Aan het wonen in een tiny house worden andere voorwaarden gesteld dan bij normale huurwoningen. Hieronder staan een aantal afwijkende regels vermeld. De complete tiny house huurvoorwaarden zijn in een later stadium beschikbaar.

Wonen in een tiny house

In een tiny house ga je op een duurzame manier wonen en je gaat ontspullen. Je wilt in je tiny house op zo’n prettig mogelijke manier wonen en wilt de beperkte ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Soms zijn hiervoor veranderingen in je tiny house nodig. De regels voor het veranderen van een tiny house wijken af van het veranderen van een normale huurwoning. Zo mag je zonder toestemming de muren niet verven of gaten boren. Ook kan je aan de buitenzijde zonder toestemming geen schuttingen en afrasteringen plaatsen. Ook is het niet toegestaan om schuurtjes of andere bouwsels om de tiny houses te plaatsen. Als je twijfelt of iets wel of niet mag, neem dan contact met ons op.

Samen wonen met een vriend/vriendin

In principe zijn de tiny houses voor maximaal twee personen bestemd. Dit kan zijn met een partner, vriend(in) of kind. Kinderen tellen als één persoon.

Huisdieren niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan. Vind je dat jouw goudvis wel moet kunnen, overleg dit dan met ons.

Geen leeftijdseisen

Wij stellen geen eisen aan de leeftijd van toekomstige bewoners. Ook jongeren onder de 23 jaar komen voor deze tiny houses in aanmerking. ‘Tiny’ in tiny houses betekent overigens dat de binnenafmetingen beperkt zijn en geen ruimte laten voor aanpassingen bij een fysieke beperking.

Samen verantwoordelijk

Rondom onze tiny houses bevindt zich een gezamenlijke buitenruimte. Als bewoner van een tiny house ben je samen verantwoordelijk voor het schoon- en netjes houden van deze ruimte. Groninger Huis verwacht dat de bewoners hier onderling afspraken over maken maar wil hun hierin uiteraard ondersteunen en meedenken.

Je motivatie is belangrijk

Zoals eerder vermeld is je motivatie om in een tiny house te willen wonen belangrijk. Uit de aanmeldingen selecteren we een potentiële eerste groep bewoners. Deze nodigen wij uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek en de mogelijkheid om je motivatie verder toe te lichten.